Satellit-tv og ekstremisme omvender muslimer

Det voksende antal omvendelser fra islam til kristendom er knyttet til udbredelsen af nye medier og globaliseringen

Det er blandt andet gennem den kristelige satellitkanal Sat-7, at der missioneres for muslimer i Afrika og Asien.
Det er blandt andet gennem den kristelige satellitkanal Sat-7, at der missioneres for muslimer i Afrika og Asien.

Gudstjenester på satellit-tv, biograffilm om Jesus og internettets udbredelse formår, hvad de forgangne århundreders traditionelle missionsarbejde ikke gjorde - nemlig at omvende et stort antal muslimer i Afrika og Asien. Det er konklusionen på en ny amerikansk undersøgelse, som David Garrison, missionær og ph.d. i forholdet mellem islam og kristendom fra Chicago Universitet, står bag.

I personlige interview er 1000 kristne fra konverteringsbevægelser blandt andet blevet spurgt, hvilken rolle medierne eventuelt har spillet i deres omvendelse. Det viser sig, at den var stor.

”Kristendommens indhold har ikke ændret sig, men måden, kristendommen bliver formidlet på, har. Teknologiske gennembrud spiller en kolossal rolle i udbredelsen af kristendommen blandt muslimer,” siger David Garrison.

Ekstremisme i islams navn udført af terrororganisationer som al-Shabaab og al-Qaeda skubber også til omvendelserne, mener Mark Bradley, forfatter og seniorforsker ved den iranske, kristne hjælpeorganisation Elam Ministries. I 1979 var der færre end 500 iranske konvertitter. Nu anslås tallet at have rundet 100.000.

”I Iran eksisterer der en afsky for volden i islams navn. Når en muslim i Iran bliver desillusioneret over sin religion, stopper han ikke med at tro på Gud, men åbner op for kristendommen,” siger Mark Bradley og peger på, at Jesus nyder stor respekt i Iran som en helende profet.

Når verden ikke hører meget til omvendelserne, har det to hovedårsager, mener han.

”Den sekulære presse foragter idéen om missionsarbejde. Samtidig står kirken endnu ikke særligt stærkt, når det drejer sig om mission til muslimer,” siger han.

Desuden er det forbundet med risici at konvertere fra islam til kristendom.

”Jeg kender personligt flere kristne, der er blevet fængslet på grund af deres tro, og mange lever i eksil,” siger Mark Bradley.