Prøv avisen

Saudi-Arabien vil konfiskere kors og davidsstjerner

Den Saudi-Arabiske udenrigsminister Prins Saud Al-Faisal

Det saudiske kongedømme har igangsat initiativer til at styrke landets turisme, men truer samtidig med at konfiskere alle ikke-islamiske religiøse symboler ved turisternes ankomst

På linje med narkotika, våben og hård porno er kristne og jødiske symboler på de saudi-arabiske myndigheders sorte liste. Til trods for at Saudi-Arabiens regeringsstøttede turistkommission i løbet af de seneste måneder har taget en række skridt for at øge antallet af turister i kongedømmet, vil ikke-muslimske turister møde hård hånd, hvis de medbringer religiøse skrifter og symboler på deres rejse til Saudi-Arabien.

På det saudi-arabiske flyselskab Saudi Arabian Airlines hjemmeside står retningslinjerne for ikke muslimer.

En række genstande er ulovlige at medbringe til Saudi Arabien af religiøse årsager. Genstande og artikler, der tilhører andre religioner end islam er forbudte. Blandt disse er kors, davidstjerner, bibler og andet, står der på hjemmesiden.

Du kan ikke tage den slags genstande med ind i kongedømmet. Og hvis du gør det alligevel, vil det blive taget fra dig. Jeg kan derfor ikke anbefale at tage ikke-islamiske symboler med til Saudi-Arabien. Hvert land har sine regler for, hvad der må medbringes og hvad der ikke må medbringes, siger en medarbejder fra det saudi-arabiske konsulat i New York til dagbladet Jerusalem Post.

Det saudiske forbud mod hellige skrifter og religiøse genstande er ikke nyt. I 2006 fik en britisk stewardesse konfiskeret sin bibel på vej til Saudi-Arabien, til trods for at hun altid rejser med sin bibel af religiøse årsager.

Ifølge saudisk lovgivning kan en person, der medbringer mere end en bibel blive arresteret og anklaget for missionering. I nogle tilfælde er kristne blevet idømt piskeslag for at medbringe mere end en enkelt bibel.

Men i lyset af det seneste forsøg på at lokke flere ikke muslimske turister til Saudi Arabien vil et højere antal vesterlændinge blive udsat for det saudiske forbud. Den saudiske regering håber dog stadig at være i stand til at lokke 1,5 millioner årlige turister til landet inden år 2020.

allan@kristeligt-dagblad.dk