Prøv avisen

Saudiarabisk prinsesse fik livvagt til at banke håndværker

Den saudiarabiske kong Salman har det ikke let med sine børn. Torsdag fik datteren Hassa bint Salman ti måneders betinget fængsel ved en fransk domstol for mishandling af en håndværker. Sidste år var det kronprins Mohammed bin Salman, der var i overskrifterne. Han blev i flere kredse beskyldt for at have beordret journalisten Jamal Khashoggi dræbt og parteret på det saudiske konsulat i Istanbul. (Arkivfoto) Foto: Bandar Al-Jaloud/Ritzau Scanpix

Søsteren til Saudi-Arabiens kronprins er i Frankrig blevet idømt ti måneders betinget fængsel i en voldssag.

Den saudiarabiske prinsesse Hassa bint Salman er torsdag kendt skyldig i at have beordret sin livvagt til at overfalde en håndværker, der arbejdede i hendes luksuslejlighed i Paris.

Den 43-årige prinsesse, der er søster til Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er blevet idømt ti måneders betinget fængsel.

Hun er dømt for at gøre sig medskyldig i vold og for at medvirke til at tilbageholde en person mod hans vilje.

Håndværkeren har fortalt politiet, at han fik bundet sine hænder af livvagten. Herefter blev han slået og sparket og tvunget til at kysse prinsessens fødder.

Han fortalte også, at hans mobiltelefon var blevet taget fra ham.

Årsagen var, at prinsessen mente, at han havde filmet hende med sin telefon.

- Nu kan du se, hvordan man taler til en prinsesse, hvordan man taler til den kongelige familie, havde hun sagt til håndværkeren, Ashraf Eid, der selv er af arabisk herkomst.

Hassa bint Salmans advokat er ikke enig i domstolens afgørelse.

- Der blev ikke stjålet noget, og der var heller ikke nogen vold, påpegede han.

Det viste ifølge advokaten bare, at "alt alle beskyldningerne, som Eid er fremkommet med, er ren fantasi".

Det står ikke klart, om domstolens afgørelse vil kølne forholdet mellem Saudi-Arabien og Frankrig.

Det er ikke første gang, at medlemmer af den kongelige saudiske familie er kommet i klammeri med myndighederne i Frankrig.

I 2013 gav en fransk domstol ordre til at beslaglægge de værdier, som prinsesse Maha al-Soudari havde i Frankrig. Hun var gift med den nu afdøde tidligere saudiske indenrigsminister prins Nayef bin Abdul Aziz.

Hun havde ubetalte regninger på luksushoteller i Frankrig for næsten seks millioner euro (45 millioner kroner).

/ritzau/Reuters