Prøv avisen

Schweizere skal stemme om forbud mod minareter

Schweizerne skal stemme om et forbud mod at bygge minareter. -

Nationalisterne i Schweiz har netop afleveret de nødvendige 100.000 underskrifter, som udløser en folkeafstemning. Partiet vil forbyde muslimske minareter

Schweizerne vil ikke have muslimske minareter bygget i deres land.

Det mener det nationalistiske parti, Schweizisk Folkeparti, som netop har afleveret de nødvendige 100.000 underskrifter, der er påkrævet for at få en folkeafstemning.

Partiet gennemtrumfer en afstemning om et forbud mod at bygge muslimske minareter. Det sker, efter myndighederne har givet tilladelse til at bygge en minaret i Winterthur ved Zürich og ansøgninger om at bygge i tre andre schweiziske byer.

- Mange ser i dette endnu et skridt i den snigende islamisering af Schweiz, siger Walter Wobmann fra Schweizisk Folkeparti til AP.

De høje, tynde minareter bygges typisk ved siden af moskeer. Der findes to minareter i Schweiz, men ingen af dem bruges til bøn.

Anbefaler et nej
Udenrigsminister Micheline Calmy-Rey har advaret mod, at en afstemning vil føre til en øget trussel mod Schweiz, da det vil vække vrede i de muslimske lande, og regeringen er bekymret over, hvilken indflydelse det vil have på landets image udadtil. Ifølge præsident Pascal Couchepin vil regeringen anbefale vælgerne at stemme nej til et forbud, som vil være i strid med religionsfriheden i den schweiziske grundlov.

Talsmand for foreningen af Muslimer for sekularisme, Henri-Maxime Khedoud, mener, at Schweizisk Folkeparti forsøger at få opmærksomhed, og han føler sig sikker på, at vælgerne vil stemme nej.

Der er endnu ikke sat en dato for afstemningen.

Schweizerne skal stemme om et forbud mod at bygge minareter. -
Modstanden mod moskeer i Europa vokser. - Foto: stock.xchng