Selvmordsbomber dræber 78 ved pakistansk kirke

Gårsdagens angreb mod en kirke i byen Peshawar er det værste angreb mod kristne i Pakistan i mange år

Kristne demonstrerede i går i flere pakistanske byer, her Lahore, mod det angreb på en kirke i Peshawar, der kostede mindst 78 menneskeliv. –
Kristne demonstrerede i går i flere pakistanske byer, her Lahore, mod det angreb på en kirke i Peshawar, der kostede mindst 78 menneskeliv. –. Foto: Arif AliAFP.

Dødstallet, efter at to selvmordsbomber i går morges blev udløst ved en kirke i den nordvestlige pakistanske by Peshawar, var i aftes oppe på 78 personer.

Efter at gudstjenesten var overstået og folk begyndte at gå ud fra kirken, kom den ene af selvmordsbomberne gående mod dem med stor hast, siger chef hos politiet i Peshawar, Najeeb Bogvi.

En talsmand for det lokale hospital oplyser, at over 80 personer er blevet såret i eksplosionen, der fandt sted i et tæt beboet område.

Kristne udgør omkring fire procent af Pakistans 180 millioner store befolkning og holder som regel lav profil i et land, hvor islamistiske militante jævnligt bomber grupper, de anser som kætterske, heriblandt shiamuslimer og kristne. Angrebet er det mest dødelige sekteriske angreb siden indsættelsen af Pakistans nye premierminister, Nawaz Sharif, i juni. Og det er det hårdeste angreb på kristne pakistanere i årevis.

En gruppe indbyggere fra Peshawar gik umiddelbart efter angrebet på gaden for at protestere mod den sekteriske vold. Demonstrationerne spredte sig siden til andre byer i Pakistan, blandt andet Quetta, Hyderabad, Lahore og Karachi.