Prøv avisen

Smykker blev smidt ud med affaldet

Smykker til en værdi af 273.000 kroner endte i skraldespanden, da australsk familie ryddede op

En australsk mand har anmodet myndighederne om at gennemsøge det affald, der er indsamlet den seneste uge. Ved et uheld smed han for nogen dage siden hustruens smykker i affaldscontaineren.

Manden, der kun ønsker at blive omtalt som Geoff, fortæller, at smykkerne, der ikke er forsikret, var opbevaret i plasticposer for at narre eventuelle indbrudstyve. Ved en fejl blev poserne kastet i affaldscontaineren uden for hans hus, da han gjorde rent.

Smykkerne har en værdi på 50.000 australske dollar eller cirka 273.000 kroner.

- Vi er ved at flytte ud af huset, og jeg bad børnene om at hjælpe mig med at samle affald op, så jeg kunne smide det ud, fortæller manden til de lokale medier.

- Senere ringede min kone til mig på mit arbejde, og spurgte: Hvor er plasticposerne? Så føler man sig noget underligt tilpas, fortæller han.

Samlingen omfatter både halskæder- og armbånd samt guldbarrer.

Sandsynligheden for, at smykkerne kommer tilbage til sine retmæssige ejer, er lille.

De lokale myndigheder, Sunshine Coast Regional Council, fortæller, at der hver uge indsamles tonsvis af affald i området.

Ifølge Geoff tager hans kone det hele med sindsro, mens hans arbejdskammerater er mindre tilgivende.

- De ringer hele tiden til mig, og fortæller om jeg har set, at prisen på guld nu igen er steget. Jeg plejer at bede dem om at holde mund, siger han.