Søster André var verdens ældste menneske: ”Jeg tror, Vorherre har glemt at hente mig”

Lucile Randon voksede op i et protestantisk hjem, men blev katolsk døbt som 19-årig og trådte 22 år senere ind i en nonneorden. Hun blev 118 år og døde som verdens ældste menneske

Så godt som hele det 20. århundrede og næsten en femtedel af det 21. har spejlet sig i den franske nonne Søster Andrés lyseblå øjne, som med tiden var blegnet og holdt synet af verden ude. Hun døde i sidste uge som verdens ældste menneske.
Så godt som hele det 20. århundrede og næsten en femtedel af det 21. har spejlet sig i den franske nonne Søster Andrés lyseblå øjne, som med tiden var blegnet og holdt synet af verden ude. Hun døde i sidste uge som verdens ældste menneske. . Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix.

Søster André var 113 år, da hun i 2019 fik titlen som den ældste europæer. Tre år senere blev hun det ældste menneske i verden. Hun var dermed også verdens ældste nonne.

De sidste billeder viser hende med hovedet hældet til siden og dækket af Sankt Vincent Søstrenes blå slør og hænderne foldet på brystet i bøn i en madonnalignende position.