Prøv avisen

Soldat fra 1. verdenskrig fundet på slagmark

Det er næsten hundrede år siden slaget, men der dukker fortsat lig af soldater op på den gamle vestfront

Resterne af en menneskekrop, som tidligere på året blev fundet i Belgien, er nu blevet identificeret som en newzealandsk soldat, der blev slået ihjel for næsten hundrede år siden i Første Verdenskrig.

Soldaten vil nu blive stedt til evig hvile i sit hjemland på den anden side af jordkloden med to skuldermærker fra New Zealands infanteri, der i april også dukkede op sammen med de fysiske rester af manden.

Han blev fundet ved den lille by Messines, der ligger i det vestlige Flandern, hvor et intenst, ugelangt slag udspillede sig i juni 1917 under Første Verdenskrig.

Titusindvis af soldater på begge sider af fronten mistede livet, heriblandt 700 newzealændere, som gjorde tjeneste i krigen mod det tyske kejserrige og de øvrige centralmagter.

- Soldaten vil blive genbegravet med ceremoniel ære, der afspejler hans offer og indsats for New Zealand, siger landets militære rådgiver i London, oberstløjtnant Nick Gillard.

- Han kan nu ligge sammen med sine kammerater, der også mistede deres liv under slaget om Messines, tilføjer han.

Det er retsmedicinske analyser, som har fastslået, at de menneskelige rester fundet i Belgien efter så mange år rent faktisk er den newzealandske soldat fra Første Verdenskrig.