Prøv avisen

Soldater beskyldes for at missionere for kristendom

Ifølge et tv-indslag på den arabiske station Al-Jazeera bryder amerikanske soldater reglerne ved at forsøge at få lokale til at konvertere til kristendommen. - Foto: GORAN TOMASEVIC Denmark

En video viser, hvordan en feltpræst diskuterer konversion med amerikanske soldater udsendt i Afghanistan

På gulvet ligger bibler oversat til de to store pashto og dari - de to store sprog i Afghanistan. I rummet sidder soldater og lytter til feltpræsten, som taler om konversion til kristendommen.

Denne scene fra en video blev for nylig vist på den arabiske tv-station Al Jazeera, med beskyldninger om, at de amerikanske soldater missionerer og forsøger at omvende afghanere til kristendommen.

Et andet videokliper viser en prædiken, hvor feltpræsten siger til de evangelikale kirkegængere, at det er deres pligt at gå ud og få folk til at konvertere til kristendommen.

Imod reglerne
Amerikanske soldater må ikke forsøge at få de lokale til at skifte religion, og det amerikanske militær afviser, at det sker.

- En soldat modtog uopfordret bibler på pashto og dari doneret af kirken i USA. Soldaten var ikke klar over, at det var tilladt at dele dem ud, men feltpræsten irettesatte ham, selvom det ikke fremgår af optagelserne, vi har set, siger en talsmand fra de amerikanske styrker i Afghanistan til CNN.

Talsmanden understreger, at biblerne ikke blev delt ud til afghanerne. Militæret beskylder Al-Jazeera for underlødig journalistik, da videooptagelserne er et år gamle.