Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Solidaritetsoptog efter fredagsbønnen

Generalsekretær i Islamisk Råd Norge, Mehtab Afsar, lægger blomster sammen med sin familie udenfor Oslo Domkirke efter det brutale terrorangreb på Regeringskvartalet og Utøya sidste fredag. Foto: Andersen, Aleksander

Efter fredagsbønnen i dag har Det Islamiske Råd Norge arrangeret et stort solidaritetsoptog i Oslo for at mindes ofrene og de efterladte i tragedien, der indtraf for en uge siden

Efter fredagsbønnen i dag, den 29. juli, arrangerer Det Islamiske Råd Norge et solidaritetsoptog i Oslo. Det sker på den første muslimske helligdag efter terroraktionerne.

LÆS OGSÅ: Muslimer i Danmark mindes norske ofre

De frygtelige begivenheder den 22. juli har gjort lige så dybt indtryk på norske muslimer som det har på alle andre nordmænd, men vi håber, at vi sammen vil komme ud af denne tragedie. Vi opfordrer alle til at deltage i optoget for at markere det norske folks solidaritet, samhørighed og enhed, skriver Det Islamiske Råd på sin hjemmeside.

Titusindvis af muslimer ventes at deltage i optoget, der vil bevæge sig gennem Oslos centrum, for at slutte ved de mange blomster der i ugens løb er blevet lagt foran Oslo Domkirke.

Det Islamiske Råd understreger, at optoget er åbent for alle, der har lyst til at være med. Også Oslos biskop, Ole Christian Kvarme, vil deltage i optoget.

Berit Hagen Agøy fra Mellomkirkelig Råd for Den Norske Kirke håber også på, at mange vil deltage i markeringen:

På den måde kan vi vise, at vi står sammen med de norske muslimer i sorg og solidaritet med ofrene for denne forfærdelige terrorhandling. Der kan ikke herske tvivl om, at muslimerne er indirekte berørt af terrorangrebet, da det i høj grad var motiveret af et decideret had mod dem som en gruppe, siger Berit Hagen Agøy.

Vi ønsker at udtrykke, at disse forfærdelige handlinger var et angreb mod os alle, og mod de værdier som både kristne og muslimer står sammen om," siger hun i følge Den Norske Kirkes hjemmeside.

Mellomkirkelig Råd står dermed også bag opfordringen til en bred deltagelse i solidaritetsoptoget.

Solidaritetsoptoget starter i dag fra Grønland Torg i Oslo kl 16:30.