Prøv avisen

Sorte i USA klager over racistisk tegning om Obama

Borgerrettighedsforkæmper Al Sharpton er blandt kritikerne af en tegning, som sorte i USA mener er racistisk. - Foto: CHIP EAST Denmark

Sorte talsmænd klager over en karikaturtegning i New York-avis, som efter deres opfattelse sidestiller USA's farvede præsident med en abe

Det er ikke rettet mod muslimer i dette tilfælde, men mod afrikansk-amerikanere. Det siger vrede sorte repræsentanter om en karikaturtegning, som i går blev bragt i tabloidavisen New York Post.

Tegningen forestiller en chimpanse, som bliver skudt af to politibetjente. Kritikerne siger, at idéen er at få læserne til at opfatte chimpansen som USA's farvede præsident, Barack Obama.

Tegningen refererer til en voldelig chimpanse, som blev dræbt tidligere på ugen i USA.

En af betjentene siger på tegningen, at "nu skal de finde en anden til at lave den næste hjælpepakke". Obama pressede på med den økonomiske hjælpepakke på 787 milliarder dollar (4650 milliarder kroner), og han underskrev loven om pakken i forgårs.

Barbara Ciara, formand for Den Nationale Sammenslutning af Sorte Journalister, kalder tegningen racistisk.

Den sorte borgerrettighedsforkæmper Al Sharpton betegner tegningen som "bekymrende i bedste fald på grund af de historiske racistiske angreb på afrikansk-amerikanere, som sidestilles med aber".

New York Posts chefredaktør, Col Allan, forsvarer offentliggørelsen af tegningen. Allan siger, at den generelt gør grin med "Washingtons indsats for at puste liv i økonomien".