Prøv avisen

Statsministerfruen besøger Liberia

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) hustru, Sólrun, besøger Liberia som ambassadør for Dansk Flygtningehjælp

Statsministerfruen Sólrun Løkke Rasmussen besøger Liberia som ambassadør for Dansk Flygtningehjælp. Hendes første stop blev slumkvarteret Doe Community i hovedstaden Monrovia, hvor 45.000 mennesker lever i en sump af affald og flodvand.

- Besøget i slumkvarteret var meget overvældende. 45.000 mennesker, der lever fra hånden til munden i en sump af affald, uden adgang til toiletter og rent drikkevand. Der skal en kæmpestor indsats til, siger Sólrun Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Ministerfruen er rejst til Liberia i forbindelse med Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling 2009.

Flere og flere har gennem årene slået sig ned i slumområdet, der ligger i udkanten af Monrovia. Hver måned kommer flere til. Der er fred nu, men 15 års borgerkrig præger stadigvæk Liberia. Hjemvendte flygtninge kan ofte konstatere, at de ikke længere har det hus og land, de blev tvunget til at flygte fra. De søger i stedet til storbyen i håb om arbejde og skolegang til børnene.

Liberias kvinder er som hovedforsørgere i familierne den primære målgruppe for Dansk Flygtningehjælps arbejde. Efter et møde med Liberias kvindelige præsident, Ellen Johnson-Sirleaf, rejser Sólrun Løkke Rasmussen videre til Nimba County i det nordlige Liberia, hvor Dansk Flygtningehjælp har en række projekter, der er rettet mod Liberias flygtningekvinder.