Svækket Putin markerede Sejrsdagen uden strategi, men har stadig atomvåben

Præsident Vladimir Putin kunne kun love russerne ligposer ved den årlige militærparade på 77-årsdagen for sejren over Nazityskland. Rusland skal nu have international hjælp til at indse nederlaget i Ukraine

Præsident Vladimir Putin begik den 77. årsdag for sejren over Nazityskland i Anden Verdenskrig sammen med veteraner på tribunen på Den Røde Plads. Men modsat alverdens spekulationer brugte han ikke sin tale ved militærparaden til at opgradere "den særlige militæroperation" i Ukraine til en decideret krig.
Præsident Vladimir Putin begik den 77. årsdag for sejren over Nazityskland i Anden Verdenskrig sammen med veteraner på tribunen på Den Røde Plads. Men modsat alverdens spekulationer brugte han ikke sin tale ved militærparaden til at opgradere "den særlige militæroperation" i Ukraine til en decideret krig. . Foto: Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix.

Det var alt det, Ruslands præsident, Vladimir Putin, ikke sagde under den årlige militærparade på Den Røde Plads i Moskva, som det er værd at bide mærke i. Der blev ikke meldt om nogle – bare delvise – sejre i Ukraine, hvor man den sidste tid helt åbenlyst har sat alt tungt artilleri og granater ind på at ”befri” Mariupol.

Der blev ikke erklæret krig, så Rusland kan massemobilisere i hundredtusindvis af reservister. Og der blev ikke truet med atomvåben, som russiske medier ellers har malet over nyhedsfladen i dagene op til den russiske militær-helligdag, sejrsdagen, hvor man hvert år med pomp og pragt markerer sejren over Nazityskland i 1945.