Prøv avisen

Svensk præst torterer pige: Tror hun er en heks

En 14-årig svensk piges forældre var overbevist om, at datteren var en heks og besat af onde onder Foto: .

En 14-årig svensk piges forældre var overbevist om, at datteren var en heks og besat af onde onder

En 14-årig pige fra Sverige er angiveligt blevet holdt indespærret i en uge og udsat for torturlignende behandling, fordi hendes far og stedmord troede, at hun var en heks. Det skriver det svenske medie Expressen.

Sagen har fået svensk politi til onsdag at tiltale en 48-årig kvindelig svensk præst, som angiveligt har været med til at indespærre pigen og udsætte hende for en uddrivelse af "ånder".

LÆS OGSÅ:Overtro ved påsketide

Pigens far og stedmor er i forvejen sigtet i sagen. De er ifølge den svenske avis begge medlemmer af en sektlignende evangelistkirke i Malmø.

Overgrebet fandt sted i april 2010, hvor pigen blev taget med til menighedssalen og låst inde i en uge. I salen skulle hun bede bønner fra klokken 12 middag til klokken tre om natten.

Ifølge tiltalen er hun også blevet placeret i en cirkel af sektmedlemmerne og udsat for aggressive bønner, hvor hun er blevet skubbet, til hun faldt.

Hun skal desuden være blevet tvunget til at drikke olie, have fået fødderne bundet sammen og være blevet brændt med en rødglødende kniv. Det var alle metoder, der skulle uddrive de "onde ånder".

- De truede mig og sagde, at "hvis du ikke erkender mine synder, vil vi skære dig i stykker og lægge dig i en sort plastikpose", har hun fortalt under afhøringerne.

- Ingen så mig i øjnene. Det var farligt overhovedet at se på mig og komme i nærheden af mig, har hun sagt.

Retssagen begynder den 5. marts.