Prøv avisen

Taliban håner USA efter regeringslukning

USA anklages for at "suge blodet af dets eget folk", fordi det amerikanske regeringsapparat er delvist lukket

Talibans militante, der kæmper mod amerikanske tropper i Afghanistan, håner USA, fordi dele af det offentlige system har været lukket siden tirsdag i sidste uge. Konkret anklages USA for at "suge blodet af dets eget folk".

Den islamisk, militante bevægelse udsendte en erklæring, der beskriver, hvordan amerikanske institutioner var "lammet". Eksempelvis er Frihedsgudinden lukket for turister, og der er sket et fald i turismen, der har ramt butikker, restauranter og hoteller i Washington.

- Det amerikanske folk bør indse, at dets politikere leger med dets skæbner såvel som andre undertrykte nationer skæbner. Det sker til gavn for deres egne personlige interesser, lyder det fra Taliban.

Oprørerne anklager "egoistiske og tomhovedede amerikanske ledere" for at tage amerikanske borgeres penge, der er "tjent med stor besvær". Amerikanske politikere bruger "de samme penge overdådigt på at udgyde blod fra det uskyldige og undertrykte folk".

- I stedet for at suge blodet fra dets eget folk, bør pengene bruges på at skabe fred, hedder det i udtalelsen.

Den amerikanske ambassade i Kabul venter, at "fungere normalt på kort sigt" efter den delvise nedlukning af den amerikanske regering. Dog vil det sociale medie Twitter ikke blive opdateret foreløbig.

Ambassadens presseafdeling var ikke umiddelbart klar til at kommentere på oprørernes spydigheder.

Taliban blev væltet fra magten i 2001 af en USA-støttet koalition. Organisationen bruger ofte dets hjemmeside til at lange ud efter Washington og Afghanistans regering.

USA er delvist lammet, efter at 800.000 offentlig ansatte blev sendt hjem.

Det skete, fordi republikanerne, der har flertal i Repræsentanternes Hus, ikke vil stemme for et budget, medmindre man fjernede finansieringen eller udskød iværksættelsen af Obamas sundhedsreform.