Prøv avisen

Terrorister må ikke kaldes muslimer

Medierne var ikke sene til at skrive, at det var muslimske terrorister, som stod bag terrorangrebet i Indien. OIC afviser nu, at man kan kalde dem muslimer. - Foto: INDRANIL MUKHERJEE Denmark

Terrorister kan aldrig repræsentere islam og skal derfor ikke beskrives som muslimer, mener Den Islamiske Konference, OIC. De opfordrer nu medierne til ikke at blande islam og terror sammen

Ovenpå terrorangrebene i Mumbai har mange medier skrevet om terroristernes muslimske baggrund.

Det er imidlertid helt forkert at kæde terrorister sammen med islam, mener Organisationen af Islamiske Lande, OIC.

- Det er frustrerende at se, at nogle kredse stadig forsøger at etablere en begrebsmæssig forbindelse mellem disse onde og slemme handlinger og islam, som er en religion, der fordømmer, håner og forbyder dem, skriver OIC i en meddelelse på deres hjemmeside.

Organisationen understreger, at terrorister ikke har nogen ret til at repræsentere islam. Ved at medierne fortsat kæder det sammen, er de medvirkende til at retfærdiggøre terroristernes ærinde, mener de.

- Dem, som henviser til, at gerningsmændene handler på vegne af islam, hjælper dem ved at tilbyde dem begrundelse, anker og forudsætning. Noget de hverken har eller fortjener, skriver OIC.

De frygter, at verdens 1.5 milliarder muslimer skal blive straffet, fordi nogle få individer handler forkert. Derfor opfordrer de medierne til at undgå koblingen.

- Det er derfor et håb, at medierne vil undgå referencer til islam, når man beretter om sådanne begivenheder for ikke at formidle forkert information, som kan true menneskerettighederne for muslimer verden over, skriver de.

Organisationen af Islamiske Lande er en mellemstatslig organisation, som repræsenterer 56 muslimske lande. Organisationen har en permanent delegation i FN.