Terroristerne kom for at dræbe – og efterlod frygt og nul gæster på malisk hotel

Den 49-årige franskmand Hervé Depardieu, der grundlagde hotel- og lejrkomplekset Le Campement i udkanten af ...

Den 49-årige franskmand Hervé Depardieu, der grundlagde hotel- og lejrkomplekset Le Campement i udkanten af Bamako for lidt over 10 år siden. – Foto: Lars Zbinden Hansen

Et feriested i udkanten af Malis hovedstad blev for en måned siden angrebet af jihadister. Terrorangrebet kostede seks mennesker livet, en delvis nedbrændt lejr, udeblevne kunder og en masse tabte arbejdspladser. Det tager tid at overvinde, siger Hervé Depardieu, ejeren af stedet

”Zero,” siger Hervé Depardieu.

Nul gæster har besøgt Le Campement, siden terrorister den 18. juni angreb lejren, der ikke kun er et luksushotel for udlændinge i Mali.

Lejren her i udkanten af Malis hovedstad, Bamako, rummer også store værksteder, som laver afrikansk brugskunst, møbler og instrumenter, som eksporteres til USA og Frankrig.

Depardieu er ejeren. Han var i Paris, da terroristerne forvandlede idyllen til 12 timers helvede. I morgen er det en måned siden, det skete. Hervé Depardieu er nu tilbage og fortæller, at lejren tidligere havde omkring 200 gæster på lørdage. Om søndagen dukkede der for det meste cirka 50 gæster op.

”Der er skabt en frygt for Le Campement, som det tager tid at overvinde,” konstaterer en opgivende Depardieu, der ikke er i familie med den berømte skuespiller Gérard.

Han har boet næsten halvdelen af sit 49-årige liv i Mali og åbnede Le Campement for 10 år siden. Han fortæller, at han egentligt godt kunne køre videre uden hotel og restaurant, altså leve af værkstederne. Men de fleste af de 140 ansatte var beskæftiget i hotellet, og halvdelen er nu uden

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.