Prøv avisen
Interview

Terroristerne kom for at dræbe – og efterlod frygt og nul gæster på malisk hotel

Den 49-årige franskmand Hervé Depardieu, der grundlagde hotel- og lejrkomplekset Le Campement i udkanten af Bamako for lidt over 10 år siden. – Foto: Lars Zbinden Hansen

Et feriested i udkanten af Malis hovedstad blev for en måned siden angrebet af jihadister. Terrorangrebet kostede seks mennesker livet, en delvis nedbrændt lejr, udeblevne kunder og en masse tabte arbejdspladser. Det tager tid at overvinde, siger Hervé Depardieu, ejeren af stedet

”Zero,” siger Hervé Depardieu.

Nul gæster har besøgt Le Campement, siden terrorister den 18. juni angreb lejren, der ikke kun er et luksushotel for udlændinge i Mali.

Lejren her i udkanten af Malis hovedstad, Bamako, rummer også store værksteder, som laver afrikansk brugskunst, møbler og instrumenter, som eksporteres til USA og Frankrig.

Depardieu er ejeren. Han var i Paris, da terroristerne forvandlede idyllen til 12 timers helvede. I morgen er det en måned siden, det skete. Hervé Depardieu er nu tilbage og fortæller, at lejren tidligere havde omkring 200 gæster på lørdage. Om søndagen dukkede der for det meste cirka 50 gæster op.

”Der er skabt en frygt for Le Campement, som det tager tid at overvinde,” konstaterer en opgivende Depardieu, der ikke er i familie med den berømte skuespiller Gérard.

Han har boet næsten halvdelen af sit 49-årige liv i Mali og åbnede Le Campement for 10 år siden. Han fortæller, at han egentligt godt kunne køre videre uden hotel og restaurant, altså leve af værkstederne. Men de fleste af de 140 ansatte var beskæftiget i hotellet, og halvdelen er nu uden arbejde, fordi der ingen gæster kommer.

Han kan ikke svigte de mange mennesker, siger han og har derfor besluttet, at hotellet skal op at køre igen.

Så Hervé Depardieu er gået i gang med at sikre lejren og håber og og tror på, at han om to måneder vil kunne lave de første reklamer for den ”nyåbnede Le Campement”.

Andre læser lige nu