Tiden rinder ud for 12-årige Archie Battersbee: Nu kæmper moderen for at få britisk dreng på hospice

Britisk mor har erkendt, at kampen nu er slut, efter Menneskerettighedsdomstolen afviste at gå ind i sagen om hendes hjernedøde søn

12-årige Archie Battersbee har ikke været ved bevidsthed siden den 7. april, og siden da har hans mor, Hollie Dance, kæmpet mod det britiske sundhedsvæsen for at få ham holdt i live.
12-årige Archie Battersbee har ikke været ved bevidsthed siden den 7. april, og siden da har hans mor, Hollie Dance, kæmpet mod det britiske sundhedsvæsen for at få ham holdt i live. Foto: James Manning/PA Images/Ritzau Scanpix, Hollie Dance/PA Images/Ritzau Scanpix.

Torsdag eftermiddag så britiske landsretsdommere på, hvorvidt det vil være forsvarligt at overføre den 12-årig hjernedøde Archie Battersbee til et hospice. Planen var ellers at slukke for respiratoren og andre medicinske maskiner, der har holdt kroppen i gang hos den britiske dreng siden april.

Anført af moderen Hollie Dance har familien argumenteret for, at der efter deres opfattelse var tegn på liv hos drengen – og dermed et håb om, at han kom tilbage til livet.