Tilhængere i Ohio jubler over USA's drab på iransk general

På et vælgermøde blev Trump mødt med jubel, da han sagde, at generalens død var amerikansk retfærdighed.

Trump holdt torsdag årets første "Keep America Great"-vælgermøde. Det fandt sted i byen Toledo i svingstaten Ohio.
Trump holdt torsdag årets første "Keep America Great"-vælgermøde. Det fandt sted i byen Toledo i svingstaten Ohio. Foto: Brittany Greeson/Ritzau Scanpix

USA's præsident, Donald Trump, gjorde drabet på den iranske general Qassem Soleimani til et tema under sit vælgermøde i byen Toledo i Ohio torsdag.

Her blev han mødt med jubel fra tusindvis af tilhængere, da han sagde, at Soleimanis død havde reddet liv og sikret "amerikansk retfærdighed".

Trump brugte store dele af sin tale på at forsvare det amerikanske droneangreb mod generalen i Bagdad 3. januar og afviste kritik fra oppositionen. Demokraterne mener, at Trump overskred sine beføjelser med drabet.

- I sidste uge udførte USA igen en modig og afgørende handling for at redde amerikanske liv og sikre amerikansk retfærdighed, sagde Trump i Toledo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Præsidenten mener, at general Qassem Soleimani stod bag voldelige protester udført af iranskstøttede grupper ved den amerikanske ambassade i Bagdad tidligere på måneden.

Ifølge Trump kunne demonstranterne være brudt ind på ambassaden og have dræbt amerikanske statsborgere eller taget dem som gidsler, hvis ikke præsidenten havde sendt soldater for at beskytte ambassaden.

Trumps vælgermøde i arenaen Huntington Center i Toledo, Ohio, var hans første af slagsen i valgåret 2020.

Og at han netop vælger at afholde sit første "rally", som det hedder i USA, i Ohio er tegn på, hvor vigtigt det er for ham at vinde den såkaldte svingstat til november, hvis han skal genvinde præsidentposten.

En svingstat er en delstat, hvor der er en reel mulighed for, at begge præsidentkandidater kan vinde.

Ved valget i 2016 vandt republikanske Trump Ohio med otte procentpoint. Både i 2008 og 2012 gik Ohio til demokraten Barack Obama.

Trump og hans rådgivere har sagt, at Qassem Soleimani var hjernen bag "forestående" angreb mod amerikanske mål i Mellemøsten. Men præsidenten er blevet kritiseret for ikke at give flere detaljer om denne påstand.

- Soleimani var aktivt i færd med at planlægge nye angreb, og han kiggede meget seriøst på vores ambassader - ikke kun ambassaden i Bagdad. Men vi stoppede ham. Vi stoppede ham hurtigt, og vi stoppede ham koldt, sagde Trump torsdag på vælgermødet.

Der er præsidentvalg i USA tirsdag den 3. november.

/ritzau/Reuters