Prøv avisen

Trump og Pence hylder helte og ofre for terrorangreb

USA's præsident, Donald Trump, og landets førstedame, Melania Trump, ankommer til mindehøjtideligheden i Shanksville, Pennsylvania, hvor Flight 93 styrtede ned under terrorangrebet mod USA for 17 år siden. Foto: Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix

Amerika kæmpede imod, siger Trump i Pennsylvania, hvor Flight 93 styrtede ned for præcis 17 år siden.

Amerikanerne samles tirsdag til mindehøjtideligheder for de tusinder af mennesker, der døde i terrorangrebet mod USA den 11. september 2001.

Præsident Donald Trump var tirsdag i Shanksville, Pennsylvania, hvor et nyt monument hædrer ofrene om bord på Flight 93.

Det kaprede fly styrtede til jorden på en mark i Pennsylvania. Alle 40 om bord blev dræbt på stedet, men inden da havde de indset, hvad der var ved at ske, og prøvet at trænge ind i cockpittet.

Det var "øjeblikket, hvor Amerika kæmpede imod", sagde Trump i sin tale.

- De tog kontrol over deres skæbne og ændrede historiens gang, sagde præsidenten.

Det antages, at flykaprerne ville have fløjet flyet ind i Det Hvide Hus eller Kongressen i Washington.

Ofrene om bord på Flight 93 "slutter sig til de udødelige rækker af amerikanske helte", sagde Trump under ceremonien, hvor også hans hustru, Melania Trump, var med.

I New York er tusinder af mennesker samlet ved det sted på det sydlige Manhattan, hvor World Trade Centers to tvillingetårne engang stod.

Mens Trump var i Pennsylvania, befandt hans vicepræsident, Mike Pence, sig i Pentagon-bygningen, der også blev ramt under angrebet den 11. september.

Pence hyldede de embedsmænd og civile, der flere gange gik ind i den ramte bygning for at hjælpe overlevende ud.

Terroristerne "håbede at knække vores ånd, men de formåede det ikke", sagde han.

/ritzau/AP