Prøv avisen

Trump vil deportere op mod tre millioner indvandrere

Donald Trump fastholder, at han vil bygge den mur mod Mexico, som er et af hans mest opsigtsvækkende valgløfter. Foto: Alex Brandon/AP/Polfoto

Op mod tre millioner indvandrere kan blive smidt ud af USA, og muren mod Mexico vil blive bygget, siger Trump

USA's kommende præsident, republikaneren Donald Trump, vil holde sit løfte og deportere op mod tre millioner papirløse indvandrere, når han tiltræder som USA's præsident.

Det siger han i et interview i tv-programmet "60 Minutes", der bliver sendt søndag aften på den amerikanske tv-kanal CBS.

- De kriminelle og folk der er tidligere straffet, bandemedlemmer, narkohandlere, det er formentlig to millioner mennesker og kan endda være tre millioner, dem vil vi sende ud af vores land eller fængsle dem, siger Trump i et uddrag af interviewet.

Trump siger, at når disse mennesker er ude af landet, vil han og hans kommende regering tage en beslutning om status for de resterende millioner af indvandrere, som opholder sig i USA uden dokumenter.

Dem betegner Trump som "fantastiske mennesker".

Samtidig fastholder han, at han vil bygge den mur mod Mexico, som er et af hans mest opsigtsvækkende valgløfter.

Men Trump tilføjer, at dele af muren kan erstattes af et hegn på nogle strækninger af den lange grænse, skriver Reuters.

- Men i visse områder er en mur mere passende. Jeg er rigtig god til det her, det hedder byggeri, siger han i interviewet.

Det er Trumps første store tv-interview, siden han vandt præsidentvalget i USA tirsdag.