Trumps kandidater taber vigtige svingstater: Få det fulde overblik her

Republikanerne får formentlig flertal i Repræsentanternes Hus, men skuffer ved midtvejsvalg. Kandidater støttet af Trump taber vigtige svingstater

Ved guvernørvalget i Pennsylvania blev det også til et stort nederlag for den formentlig mest ekstreme Trump-støttede kandidat overhovedet, Republikaneren Doug Mastriano (nederst til højre).
Ved guvernørvalget i Pennsylvania blev det også til et stort nederlag for den formentlig mest ekstreme Trump-støttede kandidat overhovedet, Republikaneren Doug Mastriano (nederst til højre). Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix.

Demokraterne ser ud til at miste sit flertal i Repræsentanternes Hus, men den store taber af midtvejsvalget i USA er den tidligere præsident Donald Trump. Mens hans kandidater skuffer i vigtige svingstater, fik hans største konkurrent, Ron DeSantis, et kanonvalg i Florida. Mange vil læse valgresultatet som vælgernes afvisning af de mest ekstreme dele af trumpismen i Det Republikanske Parti.

For præsident Joe Bidens parti, Demokraterne, blev valget også et nederlag, men tabet af mandater var mindre end frygtet. Partiet står til at miste sit flertal i Repræsentanternes Hus, men i skrivende stund har det en realistisk chance for at vinde flertal i Senatet.