Truss erkender fejl og lover bedre planer næste gang

Den britiske premierminister beklager, at hun ikke forberedte vælgere og markeder mere på økonomisk plan.

Premierminister Liz Truss forlader et BBC-studie i Birmingham tidligt søndag efter et interview, hvor hun gjorde det klart, at hun skulle have handlet anderledes på flere områder i de første uger i Downing Street 10. Udtalelserne kom på førstedagen af en
Premierminister Liz Truss forlader et BBC-studie i Birmingham tidligt søndag efter et interview, hvor hun gjorde det klart, at hun skulle have handlet anderledes på flere områder i de første uger i Downing Street 10. Udtalelserne kom på førstedagen af en . Foto: Hannah McKay/Reuters.

Den britiske premierminister, Liz Truss, siger i et tv-interview med BBC søndag, at hun skulle have gjort mere for at forberede lanceringen af hendes regerings omstridte plan for at skabe økonomisk vækst.

Truss understreger også, at hun skulle have forsøgt at minimere reaktionerne på de finansielle markeder. Truss udtaler sig til medierne på førstedagen af en med spænding imødeset partikongres i hendes konservative parti.

I interviewet anlægger Truss en blidere og mere imødekommende tone end i de første uger som ny politisk leder i Storbritannien. Hun forsikrer offentligheden om, at hun vil have fokus på at hjælpe folk gennem en vanskelig vinter og en dyb økonomisk krise.

Men Liz Truss gør det klart, at hun står ved sin regerings nye "vækstplan", selv om den er blevet voldsomt kritiseret af investorer og økonomer.

De kritiserer planer om at bruge milliarder af pund under en dyb krise, hvor det end ikke bliver ordentligt forklaret, hvordan det hele skal betales på kort sigt.

- Jeg forstår den bekymring, der er kommet til udtryk i denne uge, siger hun til BBC og tilføjer:

- Men jeg står ved den økonomiske plan, som vi har lanceret. Og jeg står ved, at den kom hurtigt, fordi vi var nødt til at handle. Men jeg tager det til efterretning, at vi skulle have gjort mere for at gøde jorden for den.

Truss har i sine første uger som regeringschef gjort en dårlig figur. 51 procent af de vælgere, som deltog i en meningsmåling foretaget af YouGov op til weekenden, siger, at de ønsker at se Truss træde tilbage.

Hun afløste 6. september den skandaleramte Boris Johnson.

Den britiske finansminister, Kwasi Kwarteng, skal mandag tale på partikongressen i Birmingham, mens Truss selv skal holde hovedtalen onsdag.

De har begge udelukket at ændre deres udskældte økonomiske udspil, men der er åbnet op for justeringer.

/ritzau/Reuters