Prøv avisen

Tv-stationer afviser nødhjælpsappel for Gaza

Palæstinensiske skolepiger beder for ofrene for Israels angreb i Gazastriben. Mange er børnene er vendt tilbage til skole for første gang, siden angrebene begyndte. - Foto: OLIVIER LABAN-MATTEI Denmark

Britiske tv-stationer har afvist at sende en appel om at samle ind til nødlidende i Gaza. Ærkebiskopper melder sig i koret af kritikere

Over 400 børn er døde, tusinder er hjemløse, og der er brug for hjælp til beboerne i Gazastriben.

Sådan skulle opfordringen til briterne lyde, men to tv-stationer - BBC og Sky - har afvist at sende appellen om at samle ind til de nødlidende, skriver nyhedsbureauet Reuters.

13 af de største velgørende organisationer i Storbritannien er gået sammen i 'Disasters Emergency Committee' for at samle ind til palæstinensere, der er ramt af konflikten. Men de to kanaler mener, at den journalistiske dækning på nyhedskanalerne er tilstrækkelig.

- Vores opgave som journalister er at dække alle sider af historien med en kompromisløs objektivitet. Derfor har vi efter omhyggelige overvejelser besluttet, at det at vise en Gaza-appel ikke er i overensstemmelse med at bringe balancerede og objektive reportager fra denne fortsatte konflikt, siger lederen af Sky News, John Ryley.

Samme begrundelse lyder fra BBC's leder Mark Thompson, men kritikken vælter nu ind fra flere sider. Mindst 11.000 har ifølge The Daily Telegraph klaget over beslutningen til BBC, og flere end 50 medlemmer af parlamentet lægger i en fælles udtalelse pres på tv-stationen.

Både ærkebiskoppen af Canterbury, Rowan Williams, og ærkebiskoppen af York, John Sentamu, mener, at tv-stationerne har truffet den forkerte beslutning.

- Jeg føler, at BBC skulle sende appellen, siger Rowan Williams.

John Sentamu tilføjer:

- Dette er ikke en strid om upartiskhed men om menneskelighed, siger han.

- Dette er ikke en appel fra Hamas, der beder om våben, men Disasters Emergency Committee, der beder om hjælp. Ved at afvise deres anmodning har BBC allerede valgt side og svigtet upartiskheden, siger John Sentamu.