Prøv avisen

Tyrkisk minister: Tyrkiet bør genoverveje migrantaftale med EU

Tyrkisk minister for EU-anliggender mener, at aftalen med EU om flygtninge og migranter skal tages op på ny.

Tyrkiet bør genoverveje dele af landets aftale med EU om at holde flygtninge og migranter væk fra EU-landene. Det siger den tyrkiske minister for EU-anliggender, Omer Celik, ifølge statslige medier. Han mener, at aftalen om landpassage bør forhandles igen.

Det statslige nyhedsbureau Anadolu citerer Celik for udtalelsen på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Holland og Tyrkiet er i dyb krise på grund af en strid om, hvorvidt tyrkiske ministre skal kunne holde politiske taler i EU-lande.

- Tyrkiet bør genoverveje spørgsmålet om krydsninger på landjorden, siger Celik med henvisning til aftalen fra 18. marts 2016.

Nyhedsbureau Anadolu tydeliggør ikke udtalelsen fra den tyrkiske minister, men der er efter alt at dømme tale om tyrkernes aftale med Bruxelles om, at landet vil stoppe strømmen af migranter og flygtninge til EU.

Den tyrkiske regering ventes mandag at vedtage sanktioner mod Holland i forbindelse med krisen.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, sammenlignede i weekenden Holland med nazister.

Søndag gentog han den kontroversielle udtalelse under et folkemøde i Istanbul. Han advarede samtidig Holland mod at forhindre tyrkiske ministre i at holde møder i Holland op til en tyrkisk folkeafstemning i april.

Her skal landet stemme om en forfatningsændring, der i givet fald vil give præsident Erdogan mere magt.

I weekenden forhindrede hollandske myndigheder både den tyrkiske familieminister og udenrigsminister i at deltage i vælgermøder i Holland.