Prøv avisen

Tysk antiterrorenhed overtager drabssag fra Hanau

Politi i gaderne i Hanau, Tyskland, efter skyderierne, der har dræbt ni personer. Den formodede gerningsmand blev senere fundetdød i sin bolig. Foto: Yann Schreiber/Ritzau Scanpix

Ifølge avisen Bild skulle drabsmanden have efterladt sig et tilståelsesbrev, hvor han skriver, at der er behov for at "udslette" folk, som ikke længere kan udvises fra Tyskland

Den tyske antiterrorenhed overtager efterforskningen af skyderierne i Hanau i Tyskland. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Statslige anklagere har overtaget efterforskningen på grund af vigtigheden af sagen, siger en talsmand til AFP.

Talsmanden tilføjer, at "der er tegn på fremmedfjendske motiver" bag drabene.

Det bekræfter Peter Beuth, indenrigsminister i den tyske delstat Hessen, ifølge Reuters. Efterforskerne mistænker, at angrebene er terrorisme, siger han.

Ni personer blev onsdag dræbt i to skyderier i den tyske by Hanau.

Blandt de dræbte er tyrkere og kurdere, rapporter avisen Bild og nyhedsbureauet Reuters. Myndigheder bekræfter, at flere med udenlandsk baggrund er dræbt i skyderierne.

Ifølge Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, tyder det på, at der var racistiske motiver bag drabene.

- I øjeblikket er der mange indikationer på, at gerningsmand havde højreekstreme, racistiske motiver, siger hun ifølge Reuters.

Den 43-årige formodede gerningsmand blev senere fundet død i sin bolig. Ifølge avisen Bild er manden den tyske statsborger Tobias R.

Gerningsmandens 72-årige mor blev også fundet død i boligen. Det formodes, at den 43-årige har dræbt både hende og sig selv.

Gerningsmanden skal have efterladt et brev og en video, hvori han udtrykker højreekstreme holdninger. I disse har han ifølge Bild også påtaget sig skylden for de to skyderier.

Avisen skriver, at han i tilståelsesbrevet skriver, at der er behov for at "udslette" folk, som ikke længere kan udvises fra Tyskland.

Nyhedsbureauet dpa har yderligere oplysninger om videoen. Ifølge dpa har den formodede gerningsmand forud for sin død lagt en næsten time lang video på internettet.

I videoen siger han, at et hemmeligt organ med stor magt styrer Tyskland. Desuden taler han negativt om migranter fra arabiske lande og Tyrkiet, rapporterer dpa.

I hans bil er der fundet ammunition og geværmagasiner. Manden havde jagttegn, skriver Bild.

Hanau, der har næsten 100.000 indbyggere, ligger cirka 20 kilometer fra Frankfurt.

Tyskland har de seneste år lagt jord til flere angreb fra ekstremister, skriver dpa. Et af dem kostede 12 mennesker livet i Berlin i december 2016, da et køretøj blev styret ind i et julemarked.

Især angreb udført af personer eller grupper på den yderste højrefløj er en stigende bekymring for myndighederne, skriver dpa.

I oktober sidste år blev to personer dræbt i et antisemitisk angreb i den østtyske by Halle.

/ritzau/

Link til artikel på Bilds hjemmeside