Tysk politi vil isolere kristne flygtninge

Antallet af voldelige opgør mellem kristne og muslimske flygtninge på tyske flygtningecentre stiger. Løsningen er at adskille flygtninge på baggrund af religion, foreslår det tyske politis fagforening

Volden i tyske flygtninge- og asylcentre stiger. Nu vil Tysklands politiforbund adskille muslimske og kristne flygtninge for at sænke konfliktniveauet.
Volden i tyske flygtninge- og asylcentre stiger. Nu vil Tysklands politiforbund adskille muslimske og kristne flygtninge for at sænke konfliktniveauet. . Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach.

Konflikter og slagsmål mellem religiøse grupper i tyske asylcentre har nu nået et så kritisk niveau, at næstformanden for det tyske politis fagforening, Jörg Radek, sætter foden på bremsen.

Han vil adskille kristne og muslimer i separate centre for at nedbringe den stigende vold i den nuværende ordning. Her bor flygtninge med forskellige nationaliteter og religioner i dag side om side.

Udmeldingen falder efter en weekend med flere slagsmål i tyske flygtninge- og asylcentre. Her er det ofte de kristne, der står for skud for muslimske flygtninges diskrimination, skriver den tyske avis Die Welt.

Den protestantiske berlinerpræst Gottfried Martens har sendt et brev ud til lederne af landets flygtningelejre. Brevet er et råb om hjælp, og han beder myndighederne om at beskytte de kristne flygtninge. 

Til Die Welt fortæller han, at mange kristne flygtninge udsættes for chikane. Han mener, at en del af konflikten består i, at nogle muslimer angiveligt fastholder, at sharia-loven gælder for alle, hvor muslimerne opholder sig.

Det har blandt andet ført til voldsomme sammenstød på et asylcenter nær Kassel i det nordlige Tyskland. I den forbindelse siger politifagforeningens næstformand, Jörg Radek, til Die Welt, at ”indkvartering bestemt af religion er absolut nyttig”.

I den østtyske delstat Thüringen har man allerede taget konsekvensen af de voldsomme konflikter mellem flygtninge. Her har man siden august indkvarteret flygtninge efter nationalitet.

Religion er ikke den største udfordring blandt flygtninge i Danmark. Her frygter kommunerne snarere, at flygtninge bliver tvunget til at isolere sig i barakbyer, fordi den lavere integrationsydelse gør det svært at betale en dyr husleje.

Etnicitet og religion er også kun en del af problemet i de tyske flygtningecentre. Jörg Radek anerkender, at de praktiske forhold i centrene er problematiske. Han siger til Die Welt: ”Når 4000 mennesker er anbragt et sted, hvor der egentlig kun er plads til 750, er det klart, at de snævre forhold fører til aggressioner. Selv en bagatel som det at gå på toilettet kan udløse håndgemæng”.

De trange forhold hos landets flygtninge lægger pres på det tyske politi, som bliver kaldt ud til flere og flere konflikter. "Politiet er presset til det alleryderste" fortæller næstformand Jörg Radek.

Det stigende antal flygtninge mærkes ikke kun hos politiet. Tyskland er det land i Europa, der tager imod flest flygtninge. I juli havde EU's største land taget imod flere end 215.000 flygtninge siden årets begyndelse, og man forventer, at det samlede antal flygtninge vil overstige en million inden årets udgang.