Tyske højrenationalister mister skarp profil

Frauke Petry ønsker ikke at være spidskandidat.

Frauke Petry ønsker ikke at være spidskandidat. Foto: AP/Ritzau Foto

Alternativ for Tysklands kendte ansigt, Frauke Petry, afviser at være partiets spidskandidat ved det tyske kanslervalg. Partiet holder kongres i weekenden

Den tyske offentlighed er efterhånden vant til provokationer og overraskelser fra de ledende politikere i det EU- og indvandrerkritiske, højrenationalistiske parti Alternativ for Tyskland (AfD). Alligevel blev dele af den tyske presse og formentlig store dele af partiets vælgerkorps temmelig paffe, da partiets mest prominente ansigt og den ene af dets to formænd, Frauke Petry, i onsdags meddelte, at hun ikke er partiets kanslerkandidat ved det tyske valg den 24. september.

”For at gøre en ende på alle spekulationer på dette område vil jeg gerne (…) utvetydigt erklære, at jeg ikke vil stå til rådighed for et ledende kandidatur eller som del af et tophold,” sagde Petry i en video.

Den overraskende meddelelse kommer lige op til partiets kongres i Köln i denne weekend og på et tidspunkt, hvor den 41-årige politiker fra Dresden ifølge politiske iagttagere har fået store dele af partiet imod sig, fordi hun har foreslået, at partiet lavede en mere bindende strategi forud for valget.

Hendes afvisning af kanslerkandidaturet kan meget vel føre til en fornyet magtkamp i partitoppen, som længe har været præget af stridigheder. Problemerne nåede en

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.