Tyske kampvogne når til Ukraine i slutningen af marts

Tysk forsvarsminister bekræfter, at træning i tysk kampudstyr, der skal til Ukraine, går i gang snarest.

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, talte i sidste uge foran en Leopard 2- kampvogn under en øvelse i det tyske forsvar. 14 af disse kampvogne sender Tyskland til Ukraine. Flere andre Nato-lande står på spring til at sende deres.
Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, talte i sidste uge foran en Leopard 2- kampvogn under en øvelse i det tyske forsvar. 14 af disse kampvogne sender Tyskland til Ukraine. Flere andre Nato-lande står på spring til at sende deres. Foto: Ronny Hartmann/Ritzau Scanpix.

Tysklands nye forsvarsminister, Boris Pistorius, siger torsdag, at de tyske Leopard-kampvogne vil ankomme til Ukraine i "slutningen af marts, begyndelsen af april".

Tyskland har lovet at levere 40 kampkøretøjer af typen Marder. Ukrainske soldaters træning i håndtering af disse køretøjer vil gå i gang inden for få dage, siger han.

- Og for de ukrainske soldater, som skal uddannes til Leopard-kampvognen, vil det ske lidt senere, siger Pistorius.

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, besluttede tirsdag, at hans regering vil sende 14 af de tyskproducerede Leopard 2-kampvogne til Ukraine. Det skete efter flere måneders tøven.

Det åbner for, at flere andre lande som Polen, Finland og Norge kan sende deres Leopard 2-kampvogne til Ukraine.

/ritzau/AFP