Prøv avisen

Udstilling af korsfæstet frø fortsætter

Den tyske kunstner Martin Kippenbergers skulptur har vakt stærke følelser. – Foto: .

På trods af protester fra paven og de lokale myndigheder fortsætter et museum i Norditalien med at udstille en omdiskuteret korsfæstet frø

Det er en én meter høj skulptur af en korsfæstet frø, der holder et ølkrus og et æg i hænderne. En skulptur, der skulle forestille at være et ironisk selvportræt af kunstneren bag værket. Men for både paven og de lokale myndigheder i den norditalienske by Bolzano er den korsfæstede frø et stykke provokerende kunst, der har vakt stærke følelser.

I torsdags besluttede museet i Bolzano at fortsætte udstillingen af frøen på trods af protesterne. Frøen er skabt af den tyske kunstner Martin Kippenberger og bærer den tyske titel Zuerst die Fuesse (på dansk: Først fødderne).

Beslutningen om at beholde skulpturen kommer i kølvandet på et brev, som pave Benedikt XVI skrev til regionens præsident Franz Pahl tidligere på måneden. I brevet fordømmer paven den korsfæstede frø og skriver, at den har fornærmet mange mennesker, der betragter korset som et symbol på Guds kærlighed og vores syndsforladelse. Franz Pahl er selv gået så vidt til at opstille en sultestrejke og har sagt, at han ikke vil søge genopstilling til valget, hvis frøen ikke bliver fjernet.

Museet mener, at værket ikke har noget at gøre med religion. Det er derimod et ironisk selvportræt af kunstneren og et udtryk for hans angst.

ostrynski@kristeligt-dagblad.dk