Ukrainer cyklede fra russisk krigsmaskine: De ødelægger alt

Den 45-årige Arif Bagirov overlevede russernes bombning af den strategisk vigtige by Severodonetsk i Østukraine ved at flygte på cykel. Slaget om byen kan afgøre Ukraines skæbne, mener flere

"Russerne bombarderer alt i byen, vejene, benzintankene, supermarkederne, apotekerne, hospitalerne. Det er en planlagt destruktion, og det har skabt en humanitær katastrofe," siger Arif Bagirov om sin ødelagte hjemby.
"Russerne bombarderer alt i byen, vejene, benzintankene, supermarkederne, apotekerne, hospitalerne. Det er en planlagt destruktion, og det har skabt en humanitær katastrofe," siger Arif Bagirov om sin ødelagte hjemby. Foto: Tobias Stern Johansen.

Arif Bagirov er en erfaren cykelrytter, men ingen cykelture har været helt så sindsoprivende som denne. Da russiske kampvogne i maj rullede ind i den 45-årige ukrainers hjemby Severodonetsk i det østlige Ukraine og sønderbombede bygning efter bygning, tog han flugten på sin mountainbike. 

“Jeg ville blive i min by, så længe jeg kunne, for at hjælpe mennesker. Men til sidst var de russiske soldater så tæt på, at jeg frygtede for mit liv. Jeg tænkte, at mit formål nu måtte være at komme ud og fortælle andre om denne historie,” siger han.