Prøv avisen

Ulande: Rige lande leverer stadig ikke nok

Tidligere New York-borgmester, milliardæren Michael Bloomberg, taler med Fijis premierminister, Frank Bainimarama, som leder forhandlingerne på FN's klimamøde i Bonn, COP23. Bloomberg har søsat en kampagne, "America's Pledge", der samler delstater, byer, universiteter og virksomheder i USA til klimakamp som modvægt mod Trump-regeringens afvisning af Paris-aftalen fra 2015. Foto: /ritzau/AP/Ap Photo/martin Meissner

Ulandene mener ikke, at de rige lande gør nok for at støtte dem med klimatilpasning og hjælp efter orkaner og oversvømmelser. EU er imod nye forpligtelser.

Hvor meget skal verdens lande gøre for at skære i energiforbrug og CO2-udslip frem mod 2020, hvor klimaaftalen fra Paris træder i kraft?

Den såkaldte Præ2020-diskussion er et af de varmeste emner på FN's klimamøde i Bonn, COP23. Ulandene beskylder den rige del af verden for at smyge sig uden om sit ansvar for at bremse klimaforandringerne.

Dermed ligger en varm kartoffel og venter på verdens miljø- og klimaministre, som tirsdag begyndte at ankomme til Bonn, heriblandt Lars Chr. Lilleholt.