USA's jøder og muslimer forener sig efter Trump-sejr

To store organisationer for muslimer og jøder vil sammen forsøge at beskytte USA's religiøse mindretal.

Tal fra FBI viser en stigning i antallet af hadforbrydelser mod muslimer og jøder på henholdsvis 67 procent og ni procent fra 2014 til 2015, skriver NTB. Nu er to store organisationer for jøder og muslimer blot én uge efter valget gået sammen om at danne en ny  alliance for at bekæmpe den stigende diskrimination. Billedet er fra et møde i Minnesota før valget.
Tal fra FBI viser en stigning i antallet af hadforbrydelser mod muslimer og jøder på henholdsvis 67 procent og ni procent fra 2014 til 2015, skriver NTB. Nu er to store organisationer for jøder og muslimer blot én uge efter valget gået sammen om at danne en ny alliance for at bekæmpe den stigende diskrimination. Billedet er fra et møde i Minnesota før valget. Foto: Aaron Lavinsky/Polfoto/AP.

Muslimske og jødiske organisationer i USA er nervøse for, at Donald Trumps valgsejr vil føre til øget antisemitisme og had mod muslimer.

Derfor er to store organisationer for jøder og muslimer blot én uge efter valget gået sammen om at danne en ny - og usædvanlig - alliance, skriver den israelske avis Haaretz.

American Jewish Committee og Islamic Society of North America vil samle jødiske og muslimske forretningsfolk samt politiske og religiøse ledere.

Ambitionen er at udvikle en fælles strategi mod had rettet mod de to religiøse grupper. Samtidig vil de to organisationer arbejde for at beskytte og udvide rettighederne for USA's religiøse mindretal.

- Vores to samfund har så mange ting til fælles, og vi bør finde måder at arbejde sammen på, når det er muligt, til gavn for hele landet, siger en af alliancens frontpersoner, Stanley Bergman.

Han er også formand for den jødiske forening.

Den nye alliance består af 31 medlemmer. Iblandt er også prominente personer, som eksempelvis Joseph Lieberman. Han var Demokraternes vicepræsidentkandidat ved valget i 2000.

Tal fra FBI viser en stigning i antallet af hadforbrydelser mod muslimer og jøder på henholdsvis 67 procent og ni procent fra 2014 til 2015, skriver NTB.

Den jødiske organisation Anti-Defamation League udtrykte mandag dyb bekymring for meldinger om hændelser forbundet med antisemitisme, som er fundet sted efter præsidentvalget.