Vestens sanktioner gør ondt, men den russiske krigskasse løber ikke tør for rubler foreløbig

Selvom russernes økonomi rammes af vestlige sanktioner, er Putin velpolstret nok til at føre krig i tre år endnu. Men er EU klar til det?

Trods økonomiske sanktioner fra EU og USA har Rusland stadig masser af rubler til at føre krig for i Ukraine. Rublerne kan nemlig bruges til at betale den hjemlige militærindustri med, så der bliver råd til flere af for eksempel denne TOS-1A Solntsepek flerskudsraketkaster.
Trods økonomiske sanktioner fra EU og USA har Rusland stadig masser af rubler til at føre krig for i Ukraine. Rublerne kan nemlig bruges til at betale den hjemlige militærindustri med, så der bliver råd til flere af for eksempel denne TOS-1A Solntsepek flerskudsraketkaster. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix.

Rusland har mistet så mange kampvogne og affyret så meget artilleri, at krigen da snart må få en ende? Det indtryk efterlader nyhedsstrømmen indimellem. Og russerne må da blive trætte af krig – ja, det er mange - men det har ingen politisk betydning.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, skal have en sejr i Ukraine. Og derfor forsætter krigen til en bitter ende, vi endnu ikke kan skimte i horisonten.