Vidners identitet skjules nu for Salman Rushdies gerningsmand

Identiteten på de mennesker, der overværede angrebet på forfatteren Salman Rushdie den 12. august, er skjult for 24-årige Hadi Mater. Selv er Rushdie i bedring

"Stå med Salman. Forsvar retten til at skrive" står der på demonstranters skilte i delstaten New York i USA. For mange er Salman Rushdies forfatterskab blevet et symbol på ytringsfrihed. Nu har en dommer valgt at beskytte identiteten på de vidner, som overværede angrebet på forfatteren den 12. august.
"Stå med Salman. Forsvar retten til at skrive" står der på demonstranters skilte i delstaten New York i USA. For mange er Salman Rushdies forfatterskab blevet et symbol på ytringsfrihed. Nu har en dommer valgt at beskytte identiteten på de vidner, som overværede angrebet på forfatteren den 12. august. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix.

”Salman vil sandsynligvis miste det ene øje. Nerverne i hans arm er skåret over, og hans lever blev ramt og beskadiget,” oplyste Andrew Wylie, den indisk-britiske forfatter Salman Rushdies litterære agent, den 13. august i en skriftlig udtalelse.

Det var dagen efter et oplæsnings-arrangement på Chautauqua Institution i delstaten New York i USA, hvor forfatteren blev offer for et voldsomt knivstikkeri.