Voldsspiral med angreb på Israels gader fortsætter

Bølge af vold, som begyndte i oktober, har nu kostet 165 palæstinensere og 26 israelere livet.

En israelsk soldat blev lettere såret af en knivstikker søndag i den sydlige israelske by Ashkelon, og gerningsmanden blev skudt og dræbt. Det oplyser israelsk politi efter fire måneder med en bølge af palæstinensiske angreb på israelere.

Bølgen af vold, som begyndte i oktober, har kostet 165 palæstinensere og 26 israelere livet. Desuden er en amerikaner og en eritreer dræbt.

De fleste af palæstinenserne blev dræbt, da de angreb israelere, mens andre er døde under sammenstød og demonstrationer.

Det israelske militær meddelte søndag, at det ophæver en blokade af byen Qabatiya på Vestbredden, hvorfra palæstinensere havde udført et angreb i Jerusalem, hvor en israelsk politikvinde blev dræbt.

Tre mænd fra Qabatiya angreb onsdag israelske politifolk med skydevåben og knive nær Jerusalems gamle bydel. De dræbte en politikvinde og sårede en anden israeler, inden de selv blev dræbt.

EU opfordrede i weekenden Israel til at opgive en beslutning om at rive palæstinensiske huse på Vestbredden ned.

- Fortsætter nedrivningen for at bane vej for større bosættelser, vil det kun føre til yderligere splittelse mellem israelere og palæstinensere. Vi appellerer til de israelske myndigheder om at trække beslutningen tilbage og stoppe yderligere nedrivning, skriver EU's udenrigstjeneste, EEAS, i en erklæring.

Udenrigstjenesten hæfter sig ved udviklingen i Område C på Vestbredden, hvor israelernes byggeplaner risikerer at "underminere muligheden for en palæstinensisk stat i fremtiden".

Appellen fra Bruxelles retter sig mod en israelsk beslutning fra 25. januar, da det blev besluttet at ekspropriere et palæstinensisk område på 154 hektar i nærheden af Jeriko.

Israel vil opføre omkring 150 bosætterboliger i området.

Efter beslutningen har Israel fjernet adskillige palæstinensiske huse.