Prøv avisen

Wallraff advarer mod islamisering

Den kendte tyske forfatter og journalist Günter Walraff. - Foto: Arkiv

Mange venstreorienterede intellektuelle fører en pseudo-dialog med de muslimske organisationer, siger den kendte tyske forfatter og journalist Günter Walraff

Tyske intellektuelle på den politiske venstrefløj er for blødsødne over for de muslimske indvandrere.

Det udsagn kan man ikke alene høre fra mange konservative politikere i Tyskland, men nu også fra den kendte forfatter og journalist Günter Wallraff.

Mange venstreorienterede intellektuelle fører en pseudo-dialog med de muslimske organisationer hen over hovedet på de mennesker, der lider under islam, siger Günter Wallraff, der ellers selv er kendt for at være intellektuel og på den politiske vensrefløj.

Günter Wallraff har for nogle år siden blandt andet afsløret tyske firmaers skruppeløse udnyttelse af indvandrerne og også dokumenteret en række tvivlsomme journalistiske metoder på sensationsavisen Bild Zeitung.

For nyligt blandede han sig i debatten om en ny moské i byen Köln og forsvarede muslimernes ret til religionsfrihed. Günter Wallraff mener stadig, at moskéen skal bygges, men han er meget skuffet over, at byens muslimer har afvist hans planer om at læse Salman Rushdies bog De sataniske vers op i moskéen.

Muslimer, der bor i Tyskland, bør være kritiske over for deres tro. Vi oplever i øjeblikket, at alt for meget får lov til at ske, blot fordi tyskerne udviser en forkert tolerance, advarer Günter Wallraff.

Günter Wallraff står ikke alene med sin kritik. Organisationen Eksmuslimernes Centralråd og den kendte jødiske forfatter og filminstruktør Ralph Giordano forlanger ligefrem, at den tyske regering opgiver sit samarbejde med de muslimske organisationer i landet.

Regeringen og de muslimske organisationer har ingen fælles basis, når det drejer sig om de vigtigste spørgsmål. Det er for eksempel ikke acceptabelt, at generalsekretæren i Muslimernes Centralråd, Aiman Mayzek, betragter den islamiske lov, shariaen, som forenelig med den tyske grundlov. Mayzek bør udvises, siger Ralph Giordano.

Han og Günter Wallraff harlige deltaget i en såkaldt Kritisk Islamkonference, som Eksmuslimernes Centralråd har organiseret som et modspil til regeringens officielle islamkonference.

Den officielle islamkonference så dagens lys for et år siden, og den blev skabt af indenrigsminister Wolfgang Schäuble med det formål at sikre en bedre integration af de muslimske indvandrere i Tyskland. Konferencen, der i virkeligheden består af en række møder, skal i løbet af nogle år finde frem til et fælles grundlag af værdier i samfundet, som både muslimer og kristne kan vedkende sig.

Ralph Giordano tror ikke på indenrigsministerens projekt.

Integrationen er mislykket, men i virkeligheden er det ikke integrationen men derimod islam, der er problemet, siger han.

Deltagerne på den Kritiske Islamkonference har vedtaget en erklæring hvori de advarer imod at ligestille moskéerne med landets kirker.

Konferencen fandt sted under mottoet: Oplysning i stedet for tilsløring, og både Ralph Giordano og Günter Wallraff føler sig forpligtede til at oplyse tyskerne om den fare, som islam efter deres mening udgør for landet.

Der finder en voksende islamisering sted af samfundet. Det sker allerede i koranskolerne, hvor børnene indoktrineres til at mene, at kvinder og piger er mindreværdige væsener, advarer Günter Wallraff.

dachs@kristeligt-dagblad.dk