Ugens video: Disco-dansende præst hitter på nettet

Et engelsk brudepar ønskede lidt krydderi på vielsen i kirken, og præsten var med på en flash mob. Videoen af festlighederne er nu set af over 500.000 på YouTube

En engelsk præst er blevet et YouTube-hit, fordi hun efter et brudepars ønske kastede sig ud i en flash mob umiddelbart efter vielsesceremonien i kirken. Se videoen her.
En engelsk præst er blevet et YouTube-hit, fordi hun efter et brudepars ønske kastede sig ud i en flash mob umiddelbart efter vielsesceremonien i kirken. Se videoen her. Foto: Screendump fra YouTube.

Kender du det? Man har været til mange bryllupper. De er alle sammen gode, men hvad husker man festen for?

Gæsterne til Gary and Tracy Richardson kommer helt sikkert til at huske deres bryllup for en flash mob i kirken St. Mary and St. Martin i Blyth, Nottinghamshire, den 15. juni.

Øjeblikket efter præsten Kate Bottley erklærede dem for ægtefolk og sagde til gommen "You may kiss the bride", begyndte hun at danse disco til hittet "Everybody Dance Now" af C+C Music Factory. Brudeparret og senere udvalgte gæster fulgte trop og dansede løs i det gamle kirkerum.

Men ikke bare gæsterne vil mindes denne anderledes vielsesceremoni. Over 500.000 har set en video fra brylluppet på internettjenesten YouTube.

At to ældre damer forlod kirken under forestillingen skyldes intet andet, end at tante Eileen skulle følge tante Betty på toilet, lyder brudens forklaring ifølge den anglikanske avis Church Times.

Se videoen her:

Ifølge præsten kom idéen fra brudeparret selv.

"Jeg spurgte dem, om der var noget særligt, de ønskede at inddrage i ceremonien, og Tracy jokede med, at de kunne lave en flash mob midt i det hele. Jeg sagde: 'Hvorfor ikke?', og så rullede det," siger Kate Bottley til Church Times.

SE OGSÅ: De 10 vigtigste begivenheder til et bryllup

"Kirken er passioneret tilhænger af ægteskabets og dets vigtighed, men det betyder ikke, at der ikke skal være plads til sjov," siger hun.

Brudeparret øvede disco-trinnene i otte uger og sendte derefter præsten en video, så hun også kunne lære de rette moves.

"Church of England har ry for at være lidt gnaven, men det er ikke det, vi ønsker," siger præsten og fortæller, at brudeparret, som før brylluppet ikke var regelmæssige kirkegængere, nu er blevet en del af kirkens menighed.

Idéen er hermed givet videre til præsterne derude...

LÆS OGSÅ: Gangnam i kirken: Hvis man pakker alt ind i pop, så bliver det pop