Første kapitel

Hittebarnet: Ukendt pige 0 årEn formiddag i 1997 blev et spædbarn fundet efterladt på et toilet på Ringsted Station. Kristeligt Dagblad har undersøgt, hvad der egentlig skete dengang – og hvad der blev af den lille pigeAf Nanna Schelde
27. august 2020

 

PrologMed sin bærbare computer i skødet sad Marie på gangen på Hjørring Gymnasium, hvor hun gik i 1.g. Det var februar 2014, og hun havde en fritime, inden hun skulle videre til biologi. Som ofte før sad hun alene og drak varm kakao og skrev på nogle tekster. Hun kunne lide at dykke ned i komplicerede sager og se sammenhænge.

Denne dag gik hun på nettet og ind på ­medieovervågningstjenesten ”Infomedia”, som de havde gratis adgang til på skolen.

Og hvor man kan søge gamle avisartikler frem fra arkiverne.

Hun loggede ind og flyttede cursoren til søgefelterne.

Hun indtastede datoerne 1.-12. juni 1997. Herefter skrev hun:

Ringsted. Hittebarn. Sofie. Adoption.

Hun trykkede ”Enter”.
Kapitel 1: Ukendt pige 0 årRita Carlsen skulle tisse. Klokken var 10.15, og den 60-årige kvinde fra Sorø var netop ankommet til Ringsted Station, hvor hun skulle skifte tog. Hun var på vej til Roskilde for at ordne nogle ærinder og besøge sin mor, som hun jævnligt gjorde. Hun gik hjemmevant mod toiletterne, der lå i gangen mellem perronen og selve ventesalen.

Skiven på døren til dametoilettet var rød, som om det var optaget. Men døren stod også en lille smule på klem. Hun lindede forsigtigt på den.

På Ringsted Station var der livligt denne junidag i 1997.

IC3-toget fra Fyn var netop ankommet for få minutter siden. Og tre kvarter tidligere var både IC3-toget og regionaltoget fra København trillet ind på perronen. Billetsalget var åbent i den ene ende af sta­tionen, mens kiosken ekspederede kunder i den anden. I venstre hjørne af ventesalen lå DSB Minibar, hvor rejsende, der skulle skifte tog, kunne fordrive ventetiden med kaffe, hapsdogs og Big Dane-burgere.

Rita Carlsen gik i stå i døren til dame­toilettet.

For lige der på klinkegulvet lå et barn, som var temmelig nyt, kunne hun se. Babyen var svøbt i et hvidt og et grønt håndklæde, men havde ellers ikke noget tøj på. Godt det er sommervejr og lunt, nåede hun at tænke. Den lille gav lyd fra sig. Levede. Ja, ved første øjekast så barnet faktisk sundt og raskt ud...

 

Det koster ikke noget at læse resten af historien!


Du skal blot give os din email-adresse.Email-adresse:

Jeg bekræfter, at jeg vil gerne modtage et særtilbud fra Kristeligt Dagblad på brev, telefon eller e-mail.
Jeg bekræfter, at jeg vil gerne modtage en email, når der udkommer et nyt kapitel i serien.

Er du allerede abonnent?

Email-adresse: Adgangskode:Glemt adgangskode


Facebook
Twitter