Prøv avisen

Skeletterne vælter ud af skabet i sag om lækket utroskabs-side

Læk af utroskabs-hjemmesiden "Ashley Madison" afslører brugere fra både top og bund over hele verden. Bag profilerne gemmer sig blandt andet TV-stjerner, senatorer og islamister, beretter medier. Modelfoto Foto: Eva Hambach/AFP

Efter hackere i sidste uge lækkede navnene på 37 millioner brugere af en amerikansk utroskabs-hjemmeside, dukker den ene pikante sag efter den anden frem i medierne. Lækagen rammer både prominente personer i og udenfor USA

Må man ty til selvtægt og udstille personer fra en pikant utroskabs-hjemmeside offentligt, eller skal eskapaderne have lov til at fortsætte skjult bag et brugernavn og en adgangskode på internettet?

Da den amerikanske hjemmeside "Ashley Madison", der gør det nemt for folk at være utro, i juli måned blev hacket af anonyme personer, blev dilemmaet vakt til live. Gruppen truede nemlig kort efter med at offentliggøre brugernes profiler, hvis siden ikke øjeblikkeligt blev lukket ned.

Det har nu fået konsekvenser for op mod 37 millioner brugere af siden, som i disse dage bliver hængt ud i offentligheden, efter at hackergruppen i sidste uge satte handling bag deres ord og lækkede profilerne.

Lækagen har ramt personer fra alle samfundslag og har i hele verden fået skeletterne til at vælte ud af skabet.

Blandt navnene finder man blandt andet en canadisk senator, en højrereligiøs reality-stjerne og en islamistisk prædikant fra London. En amerikansk statsadvokat og en republikansk partileder skulle også være blandt de stemplede på listen.

Berlingske beskriver desuden, hvordan saudiarabiske brugere lige nu frygter, at afsløringerne kan koste dem livet, da straffen for utroskab i det konservative ørkenland sagtens kan være en dødsdom.

Også 200 email-adresser tilhørende det britiske forsvarsministerium og det britiske parlament figurerer på listen, skriver The Guardian, som dog nævner, at profilerne kan være falske, da "Ashley Madison" ikke bekræfter rigtigheden af brugernes eksistens, når profilerne bliver oprettet. 

Afsløringerne af personer fra både top og bund i samfundet har i det hele taget haft vidtrækkende konsekvenser og fået rasende kærester og ægtefæller til at troppe op på deres mænds kontorer og skilsmisseadvokater til at indkalde ekstra mandskab. For lækagen går ikke kun ud over de 37 millioner navne på listen, men også de koner, kærester og børn, som nu skal forholde sig til utroskaben.

To canadiere ser dog ud til at have betalt den største pris for deres affærer på utroskabs-hjemmesiden, da lækagen ifølge canadisk politi kan have ført til to selvmord,skriver Ritzau

Andre læser lige nu