Prøv avisen

fordi...

Det israleske par Tahel Bitton og Shani Raviv kysser inden deres vielse. Og at homoseksuelle bliver viet er helt i orden, ifølge sognepræst Helge Baden Nielsen Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Sognepræst Helge Baden Nielsen mener, at homoseksuelle skal kunne vies i folkekirken

Fordi jeg har svært ved at se forskel på det forhold i kærlighed, som homoseksuelle og heteroseksuelle par bevæger sig ind i ved en vielse. Dybest set er det den samme forpligtelse og alvor, der ligger i det.

Men taler Bibelen ikke imod homoseksualitet?

Homoseksualitet er vi i dag af mange grunde nødt til at se helt anderledes på, end man gjorde dengang. Man er nødt til at spørge: Hvor længe kan folkekirken holde til at mene noget helt andet end det overvejende flertal af folket? Det betyder ikke, at kirken skal være følgagtig, men det betyder, at man skal lytte to steder. Man skal både lytte til skriften og til den almindelige fornuft.

Hvilke teologiske overvejelser lægger du til grund for et ja til vielse af homoseksuelle, når Bibelen siger, at Gud skabte os som mand og kvinde?

Det er jo ikke skabelsesordningen, vi velsigner, men to levende mennesker. Gud har skabt kærligheden, og den fører mennesker sammen. Nogle gange fører den mennesker sammen af samme køn, og det ligger på Vorherre, at Han har lavet mennesker sådan. Det skal jeg ikke blande mig i.

Er det vigtigt, at homoseksuelle kan vies i kirken?

Ja, for ved at vie dem siger man ja til de mennesker og deres relation. Siger man nej, så er det faktisk ensbetydende med at forbande dem, mener jeg. Man kan ikke sige nej uden at sige, at Gud ikke står inde for det, de har gang i.

Hvad bunder uenigheden egentlig i?

Uenigheden bunder i et skriftsyn, at nogle opfatter det sådan, at den hellige skrift forbyder ægteskab mellem par af samme køn. Sådan ser jeg ikke på det.

Karsten Nissen mener ikke, at homoseksuelle skal kunne vies i folkekirken. Læs hans begrundelse her