Politiet: Dræbt mand formentlig bag begge angreb

Københavns Politi mener, at den person, der tidligt søndag morgen blev dræbt ved Nørrebro Station, står bag to angreb i København på Østerbro og i Krystalgade.

Efter skuddene i Krystalgade, hvor flere er ramt, er der bevæbnet politi i gaderne i Københavns indre by. Her Nørregade
Efter skuddene i Krystalgade, hvor flere er ramt, er der bevæbnet politi i gaderne i Københavns indre by. Her Nørregade

Et 15 timer langt skuddrama i København ser ud til at være forbi.

Københavns Politi mener, at den person, der tidligt søndag morgen blev dræbt ved Nørrebro Station, står bag to angreb med cirka 10 timers mellemrum på Østerbro og i Krystalgade.

Videoovervågning indikerer, at det er den samme person, der begik begge forbrydelser, siger politiet på en pressebriefing søndag morgen.

- Vi skal have klarlagt, om vores hypotese holder, siger politiinspektør Jørgen Skov.

Det første angreb fandt sted lørdag eftermiddag i forbindelse med et debatarrangement på Østerbro, hvor en 55-årig mand blev dræbt og tre politibetjente såret.

Angrebet menes at være rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne ved debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed".

Det lykkedes gerningsmanden at slippe væk i en VW Polo, som blev efterladt på Borgervænget. Kort tid efter satte en taxichauffør ifølge politiet den mistænkte af på hans bopæl på Nørrebro.

Efter 20 minutter forlod han stedet igen, viser videooptagelser, som politiet er kommet i besiddelse af.

Ud på natten til søndag gik den samme attentatmand ifølge politiet til angreb mod en synagoge i Krystalgade i Indre By, hvor en ung jødisk mand blev skudt og dræbt.

To betjente blev desuden ramt af skud i henholdsvis arm og ben.

Det var politiets særlige aktionsstyrke, der kort efter klokken 05 skød og dræbte den mistænkte på Nørrebro i København, oplyser politidirektør Thorkild Fogde på pressemødet.

- På et tidspunkt ankom en person, der kunne være interessant i forhold til efterforskningen, til stedet, forklarede politiet tidligere i en pressemeddelelse.

- Manden blev råbt an, han åbnede ild mod politiet og blev derefter skudt. Manden er afgået ved døden. Ingen politibetjente blev ramt, skrev politiet.

I de kommende timer vil politiet være massivt til stede i København.