Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Støjberg bøjer nakken i statsborgerskabs-sag

Integrationsminister Inger Støjberg (V) bøjer sig i statsborgerskabs-sag. Regeringen vil nu arbejde på at få optaget omkring 2500 personer på et lovforslag.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) bøjer sig i statsborgerskabs-sag.

Det sker efter, at Folketingets Indfødsretsudvalg torsdag - igen - har stemt for at give dispensation i 2500 statsborgerskabs-sager.

- Et flertal i Indfødsretsudvalget har i dag besluttet at meddele dispensation til cirka 2500 personer, der ikke lever op til kriterierne for at opnå dansk statsborgerskab, skriver Inger Støjberg i en mail til Ritzau.

- Det er flertallets beslutning, og det er ingen hemmelighed, at jeg er uenig.

De omkring 2500 personer har tidligere fået besked fra myndighederne om, at de var optaget på et lovforslag, og at de dermed kunne se frem til at blive danske statsborgere.

Blot manglede der den rent formelle endelige vedtagelse i Folketinget, og det var denne kattelem, som Inger Støjberg kunne bruge til at forsøge at få proceduren til at gå om igen.

Men det ville et flertal i Folketinget altså ikke være med til, og det var Liberal Alliance, der i sidste ende bragte regeringen i mindretal i sagen.

- Mit ønske var at udvalget genbehandlede sagerne. Det har de nu gjort, selv om jeg vil være ærlig at sige, at det er en noget alternativ behandling af sagerne, der er sket i udvalget i dag. Det må de selv stå på mål for, lyder det fra ministeren.

- Nu vil regeringen tilrettelægge den videre proces for, hvordan disse mennesker kan blive optaget på et lovforslag, herunder sikre at alle personer er blevet tjekket af PET, så der ikke gives statsborgerskab til personer, der kan være til fare for statens sikkerhed, skriver hun.