Prøv avisen

William og Kate har fået en pige

Hertuginde Kate ankom sammen med prins William til fødeafdelingen på St Mary's Hospital i London klokken 06 lørdag morgen. Foto: BEN STANSALL/AFP

Det britiske kongehus oplyser, at hertuginde Kate har født en pige. Mor og barn har det godt.

Storbritannien har fået en lille ny prinsesse. Det britiske kongehus oplyser, at hertuginde Kate har født en pige. Mor og barn har det godt, oplyser kongehuset på Twitter.

Den lille prinsesse blev født lørdag klokken 08.34 lokal tid, og hun vejer otte pund og tre ounces - det svarer til 3,7 kilo.

Fødslen var tilsyneladende forholdsvist hurtigt overstået for hertuginde Kate, som blot få timer tidligere ankom i bil sammen med prins William til fødeafdelingen i det centrale London.

Parret indfandt sig på St Mary's Hospital i London klokken 06 lørdag morgen lokal tid.

Prins William var til stede under hele fødslen, oplyser kongehuset, som ventede nogle timer med at offentliggøre de gode nyheder.

Dronning Elizabeth, prins Charles og hans hustru, Camilla, samt prins Harry og medlemmer af både kongefamilien og hertuginde Kates familie har modtaget den glade nyhed om fødslen.

Prins William og Kate har i forvejen en søn, prins George, som født blev i juli 2013. Parret blev gift i 2011.

Den nyfødte prinsesse bliver nummer fire i arvefølgen til den britiske trone.

Hendes far, prins William er nummer to i arvefølgen, mens storebror prins George er nummer tre. Nummer et i arvefølgen er Williams far, prins Charles.

Det er endnu uvist, hvad den lille nyfødte prinsesse kommer til at hedde. Ifølge de britiske bookmakere er Alice, Elizabeth, Charlotte og Victoria favoritnavne.

William og Kates første barn, hvis fulde navn er George Alexander Louis, blev født 22. juli 2013 - også på Londons St. Mary's Hospital. Hans fødselsvægt var på 3,8 kilo.

Verden fik det første glimt af den nyfødte prins et døgn senere, da prins William og Kate viste deres førstefødte frem for den samlede verdenspresse på trappen foran hospitalet.

Der gik to dage, før kongehuset offentliggjorde prinsens navn.